lördag 28 april 2012

Dagens hemnet #88

Förlåt. Jag har alltid varit svag för melankoli. Men det här objektet, det är liksom som Strindbergs "Ett halvt ark papper". Man kan nästan se framför sig att en gång i tiden bodde här en familj som var lyckliga, eller försökte i alla fall att få det att se ut så på ytan. Byggde pool. Renoverade badrummet så sent som 2009. Satte upp fräscha vita tapeter med nåt blommönster på.
Sen var det nåt som hände och som gjorde att allt bara förföll. Jag föreställer mig att en milstolpe var när man var tvungen att liksom slita ner den där platt-tv:n från väggen så att den lämnade efter sig ett stort platt-tv-format hål. Och sen downhill from there.
Nu ligger det bara skräp på det tomma poolgolvet. Någon liten gunghäst är övergiven i vardagsrummet. Fristående elelement avslöjar att det kanske var lite kylslaget i rummen den sista tiden. Kanske pannan var i paj, vad vet jag. I den lilla beskrivningstexten, som avslöjar att det här är ett objekt som säljs av Kronofogden, så uppmanas eventuella köpare att kontrollera el och skorsten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar