tisdag 22 mars 2011

dagens make-over #5
Före: En "tv-stol" från tevens barndom vars blåa klädsel blivit lite trött och noppig. Tänk, här har man suttit och sett på Sputnik, förfasats över Elvis höftrörelser och skrattat åt Hylands hörna.

Mellanspel: De knarriga benen behövde lite kärlek och en dutt trälim. Sedan - en make-over med häftpistol och nål och tråd.

Efter: Nya, fina och omklädda i tyg från Stoff & Stil. En meter/99 kr (räckte precis till två stycken stolar. Ett facilt pris för två numera utmärkta extrastolar när vi blir extra många kring soffbordet.

Några visdomsord från tapetseraren....
Resultatet blev inte felfritt om man synar det i sömmarna, men det blev! Jag är mer en doer än en perfektionist när det gäller mina små renoveringsprojekt. Det lättaste är att klä om möbler där man kan helt kan lösgöra sittdynorna från stommen. Sittdynan var en barnlek, det var bara att häftpistola fast tyget på undersidan. Ryggdynan var lite pilligare. Jag klippte ut ett fram- och bakstycke på frihand och tråcklade sedan fast dem för hand och ihop med varann, direkt på dynan. Med enfärgat, mörkt tyg och en svart tråd så blev det helt okej. Den lätta "fransigheten" som uppstod kan man nästan tro är meningen ...

1 kommentar:

  1. Tjusigt, kan inte bli annat än inspirerad av dig och vårsolen!

    SvaraRadera