måndag 26 juli 2010

Saxat från Hallands Nyheter

Hittade just nu det här blogginlägget, från Hallands Nyheters kulturredaktion, där boken också är omnämnd. Och gitter man inte klicka på länken, så stod det hur som haver så här:

Piffiga husfrutrenden fortsätter

Vikarie-Moa:
De senaste åren har trenden med retroinspirerade kök och prylar, sockersöta cupcakes och kafferep med sju sorters kakor exploderat. Efter att ha slängt ett öga på årets böcker i Svensk bokhandels höstkatalog är det tydligt att trenden fortsätter.
Therésia Erneborgs bakbok "Söta saker" innehåller gulliga godsaker med retrokänsla, Emma Hamberg och Anette Rosvall poserar med rutiga förkläden på utsidan av sin nya bok "Kärleksmums 101 söta favoriter" och piffiga Josefin Ekman ger ut boken "Julpyssel de luxe" med glamouröst pyssel för vuxna.
En som däremot kritiserar fenomenet är Marina Nillson som har skrivit boken "Hemmafru 2.0 - om inredningsmani, värdinnehybris och andra moderna kvinnofällor".
De som gillar trenden menar dock att det inte rör sig om en återgång till 50-talets hemmafruideal utan att det handlar mer om att gilla en stil - och att man idag inte drar på sig förklädet för att man måste utan för att det är kul.
Men det kanske ändå kan vara värt att ta Marina Nilssons varning på allvar. Om tjejer börjar ägna all sin fritid åt pyssel och bak - innebär det inte då att de halkar efter på andra, mer viktiga områden?
Själv gillar jag att äta söta kakor men har inget tålamod till att baka dem. Däremot är jag hemskt svag för retrosnygga hemmafruoutfits som dem i tv-serien "Mad Men". Vida kjolar, röda läppar, strumpeband och lagda lockar kan jag helt inte få nog av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar